Țările UE vor discuta săptămâna viitoare despre posibila introducere a unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, scrie „The Wall Street Journal”, citând o sursă diplomatică de rang înalt din UE.

Interlocutorul publicației menționează că, pe 17 octombrie, în timpul reuniunii miniștrilor de externe ai UE nu se plănuiește adoptarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei. Dar că, în cazul în care bombardamentele de la Alep continuă, iar situația se va înrăutăți, problemei sancțiunilor în cadrul reuniunii i se va acorda „o atenție deosebită”, subliniază sursa, scrie paginaderusia.ro

Potrivit WSJ, extinderea sancțiunilor anti-rusești va viza noi persoane din aparatul de stat al Federației Ruse, care vor completa „lista neagră” a UE.

În proiectul unei declarații comune a reuniunii de pe 17 octombrie se intenționează condamnarea regimului președintelui sirian Bashar al-Assad și a aliaților săi pentru atacurile asupra populației civile. WSJ nu exclude faptul că, la momentul adoptării documentului, acuzațiile împotriva Rusiei sa fie formulate în termeni mult mai duri.