Deschiderea Ambasadei RM în Irlanda va permite stabilirea unui contact direct cu diaspora. O declaraţie în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, la întrevederea de marţi cu Ambasadorul Irlandei în RM, cu reședinţa la București, Derek Feely.

Potrivit agenţiei INFOTAG iși Radio Chișinău, cu referire la surse din cadrul MAEIE, părţile au salutat lansarea cât mai curând posibilă a procedurilor diplomatice și logistice pentru deschiderea ambasadei la începutul anului 2019.

Ministrul a menţionat că deschiderea reprezentanțelor diplomatice va permite nu doar intensificarea dialogului politic, relațiilor comercial-economice, culturale sau de alt ordin, dar și va facilita soluționarea problemelor de ordin consular al cetățenilor.

„Deschiderea Ambasadei Republicii Moldova în Irlanda este un pas mult așteptat de către cetățenii moldoveni, care se află pe teritoriul acestui stat. Ne dorim o apropiere mai mare de cetăţenii din diasporă, prin oferirea asistenţei consulare de calitate şi implicarea activă a membrilor diasporei în proiecte de promovare a imaginii ţării noastre în Irlanda”, a declarat Tudor Ulianovschi.

Diplomatul irlandez a subliniat că deschiderea ambasadei este un element indispensabil în realizarea obiectivului comun de a valorifica pe deplin potențialul cooperării moldo-irlandeze.

Diaspora moldovenească în Irlanda constituie oficial circa 6,5 mii de persoane.

Sursa: Infotag