Declaraţie privind acţiunile de investigaţie privind organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu alimente a şcolilor şi grădiniţelor din Chişinău

În legătură cu acţiunile de investigaţii şi percheziţiile ce au loc în această dimineaţă în cadrul Direcţiilor de educaţie, tineret şi sport de sector şi în unele instituţii de învăţământ din municipiu, Primăria Chişinău face următoarele precizări.

  1. Conducerea Primăriei municipiului Chişinău a luat act de acţiunile organelor de urmărire penală şi investigaţiile vizează organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi preşcolar municipale.
  1. Subiectul privind asigurarea cu alimente a şcolilor şi grădiniţelor din Chişinău a fost nu o singură dată abordat de către conducerea Primăriei Chişinău.
  1. În cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de luni, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă i-a avertizat pe toţi conducătorii direcţiilor şi întreprinderilor municipale asupra necesităţii respectării cu stricteţe a legislaţiei în vigoare şi neadmiterii faptelor de corupţie în activitate, altfel vor răspunde conform prevederilor legii.