Un angajat al Întreprinderii de Stat „Cadastru”, bănuit  de depăşirea atribuţiilor de serviciu, a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, transmite 24H.MD.

Potrivit denunțătorului, bărbatul, în virtutea funcției deținute, ar fi estorcat și primit 2 800 de Euro de la un agent economic, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de  serviciu. În fapt, având o înțelegere prealabilă cu afaceristul, funcționarul urma să nu înainteze recursul motivat la Curtea de Apel Chişinău, prin care solicita casarea unei hotărâri judecătorești de trasmitere a unor bunuri în proprietatea businessmanului.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii ultimei tranșe de 500 de Euro.

Totodată, în rezultatul prechezițiilor la domiciliul acestuia, au fost găsiți și ceilalți bani tranmiși sub controlul CNA.

Funcționarul a fost reţinut pentru 72 de ore și i-a fost deja înaintată bănuiala

O cauză penală a fost pornită de pe acest caz în temeiul art. 328 alin. (3)  Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.