Echipa mixtă din cadrul punctului de trecere Costești a reținut 1500 pachete de ţigări cu timbru de acciză R. Moldova, camuflate în diferite spații ale unui mijloc de transport, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră.

În seara zilei de 11 aprilie, pentru efectuarea formalităţilor necesare de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean al României de 31 de ani, la volanul unui autoturism de model Audi A6. În baza unei informații operative, după verificarea documentelor de călătorie, mijlocul de transport a fost supus unui control suplimentar. În rezultat, echipa comună de control formată din poliţişti frontieră şi vameși a descoperit 1120 pachete de țigări ”Ritm” și 380 ”Plugarul”, care erau ascunse în portiere și portbagajul mașinii.

Întreaga cantitate de țigări, estimată la 18 mii lei, a fost ridicată, precum și mașina reținută până la elucidarea circumstanțelor. Cercetările continuă în acest caz pentru documentarea întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor implicate.