Conform informațiilor Serviciului Situații Excepționale un bărbat în vârstă de 42 de ani din localitatea Cuhureștii de Jos, raionul Florești a decedat în propria locuință, iar salteaua și patul acestuia erau arse. Pompierii nu au fost alertați pentru intervenție, întrucât persoana a fost depistată de localnici prea târziu, iar ulterior informația a fost raportată organelor de drept.

Din primele cercetări s-a stabilit că proprietarul cel mai probabil s-ar fi  intoxicat cu monoxid de carbon în urma produselor de ardere. Una din versiunile înaintate de angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale este imprudența în timpul fumatului. În urma arderii au fost afectată  doar salteaua și patul unde se afla bărbatul.

Toate circumstanțele și cauza producerii acestui caz urmează a fi stabilite. Serviciul Salvatori și Pompieri atenționează oamenii să respecte regulile de apărare contra incendiilor pentru a evita producerea tragediilor. Mai mult, specialiștii îndemnă persoanele să nu fumeze în propriile locuințe și să amenajeze locuri speciale pentru fumat.

De la începutul anului 2016 pînă în prezent în Republica Moldova au avut loc 1649 incendii în care au decedat 126 persoane, inclusiv 8 copii.