Guvernul condus de Ion Chicu este văzut ca un guvern tehnocrat, care relansează proiectele sociale, dar și cele de infrastructură. Totodată, guvernul dă start unor noi proiecte, care vor fi dezvoltate. De această părere este analistul politic, Corneliu Ciurea, care a făcut a analiză a celor 100 de zile de la investirea guvernului Ion Chicu, într-un interviu pentru politics.md

„În pofida criticii acerbe a opoziției care atacă punctele vulnerabile – unele scumpiri, problemele din justiție, o anumită răceală a Occidentului, Guvernul lasă impresia că știe cum să procedeze pentru a perpetua creșterea economică și a asigura plata la timp a salariilor și pensiilor”, spune Ciurea.

Analistul politic este însă, de părerea că acest guvern este vulnerabil, atâta timp cât nu există o majoritate parlamentară.

„Atâta timp cât nu va fi create alianța PSRM –PDM în parlament, asupra guvernului va plana o umbră de nesiguranță și el va fi ”slab” din punct de vedere politic. Guvernul are nevoie de o susținere mai puternică și acest lucru se poate produce doar în cazul facerii unei alianțe”, a explicat Corneliu Ciurea.