În după amiaza zilei de 06 septembrie pompierii din nordul țării au lichidat un incendiu care a izbucnit într-un depozit din gospodăria particulară din satul Hitrești, raionul Fălești.

Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:09. Potrivit informațiilor înregistrate focul a cuprins o construcție auxiliară. La fața locului au fost îndreptate 2 echipaje de intervenție. Ajunși, salvatorii au stabilit, că un depozit cu nutreț pentru animale a fost afectat de flăcări.

De asemenea, focul s-a răspândit pe un tractor de model MTZ. Salvatorii au reușit localizarea arderii către ora 13:53 și lichidarea completă a incendiului la ora 16:17. Datorită intervenției pompierilor au fost salvați 2 porci și un câine și 2 construcții adiacente.

În urma incendiului focul a distrus depozitul cu suprafața de 144 m2 cu 800 baloți de nutreț pentru animale, precum și tractorul din interiorul construcției. Nicio persoană nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 54 situații de risc.