Ofiţerii de investigaţii ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au identificat şi reţinut un individ, în vârstă de 25 ani, domiciliat în comuna Stăuceni, fiind bănuit de furt din locuinţă, după ce proprietara de 41 ani s-a adresat poliţiştilor după ajutor.

Potrivit ei, din casă a fost sustras o pereche de cercei din aur. În urma măsurilor speciale de investigaţii poliţiştii au stabilit că, individul ar fi pătruns prin acces liber, iar bijuteriile furate le-ar fi încercat să le vândă în lombard.

Totodată, fiind demarate percheziţii a domiciliul lui, ofiţerii de investigaţii au depistat şi ridicat cerceii din aur ale victimei. În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 13 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

De asemenea sunt desfăşurate investigaţii suplimentare, privind complicitatea individului în alte cazuri analaogice, înregistrate pe teritoriul Capitalei.