Anchetatorii ruşi verifică posibila implicare a doi nativi din Asia Centrală, un bărbat şi o femeie, în atacul terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg, potrivit unei surse a unei agenţii de implementare a legii, citate de Tass şi Mediafax.ro.

”Aceştia au ajuns în atenţia forţelor de implementare a legii în urma examinării camerelor de supraveghere. Identitatea acestora este în curs de verificare”,conform sursei. ”Potrivit datelor preliminare, cei doi sunt nativi din Asia Centrală, ambii având în jur de 20 de ani”, a adăugat sursa.

”Profilele suspecţilor vor fi trimise secţiilor de poliţie”, a mai afirmat sursa.

O bombă a explodat în jurul orei locale 14:40 într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului. Comitetul rus de investigaţii a calificat explozia ca fiind un atac terorist, însă nu se exclud şi alte variante.

„Sunt căutate două persoane sub suspiciunea de plănuire a atacurilor; una dintre persoane a plasat un dispozitiv exploziv într-un vagon, iar a doua a lăsat o altă bombă în staţia de metrou Ploşcead Revoluţii”, a afirmat un oficial citat.

Un cetăţean rus născut în Kârgâzstan ar putea fi posibilul autor al atacului terorist comis luni la metroul din Sankt-Petersburg, în urma căruia 11 persone au murit, iar altele 45 au fost rănite, informează serviciile de securitate GKNB, citate de Reuters.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate GKNB a declarat că a primit o solicitare oficială din partea serviciilor ruse pentru a identifica suspectul. Serviciile de securitate din Kârgâzstan l-au identificat pe atacator drept Akbarzhon Jalilov, născut în Osh, în 1995.

Există posibilitatea ca acesta să fi fost un atacatr sinucigaş, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.