Un cetățean moldovean, pe numele căruia exista interdicție de intrare în Ucraina, a încercat să ajungă ilegal în statul vecin, prin ocolirea punctului de trecere comun Palanca. Bărbatul a fost depistat și reținut la doar 50 metri de linia de frontieră, transmite 24h.md.

În după amiaza zilei de ieri, 30 septembrie curent, pe direcţia localităților Palanca – Maiaki patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 a surprins o persoană cum înainta, pe jos, spre ieșirea din țară. O perioadă de timp acțiunile acesteia au fost monitorizate, iar odată cu stabilirea clară a intențiilor de a traversa ilegal frontiera moldo-ucraineană, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbatului.

La fața locului a fost identificat un locuitor al satului Milești, raionul Nisporeni. Din start, bărbatul a recunoscut că intenționa să treacă clandestin hotarul, fiindcă legal nicidecum nu o putea face. Deși, inițial declara că nu-i sunt valabile documentele de călătorie, ulterior s-a aflat că pe numele acestuia este aplicată interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei pentru 3 ani.

În prezent, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun în privința cetățeanului documentat.