Deputatul PDM Sergiu Sîrbu demontează un nou fals grosolan, trajat de portalul Newsmaker, din trustul de presă Platon-Țopa. Respectiva instituție media a scris că Sîrbu nu s-ar fi aflat în spital, după ce a fost agresat de recidivistul Pavel Grigorciuk.
”Stimați jurnaliști, mai ales cei de la NewsMaker, rog să mă iertați că nu vă pot primi în audiență la spital. Chiar vreau puțină liniște. Dar asta nu înseamnă ca eu am dispărut. Cu părere de rău, tot aici, în spital, sunt (inclusiv noaptea) chiar daca aș vrea și eu mai repede la familie, la soție și la copil acasă”, a scris Sergiu Sîrbu, într-o postare pe Facebook.
Corespondentul NewsMaker nu a fost lăsat astăzi în secția unde este internat Sîrbu și a scris că acesta nu ar fi în spital.
Cu o reacție a venit și administrația spitalului. ”Pacientul este spitalizat în Secția Neurochirurgie I a Institutului de Medicină Urgentă, cu diagnosticul: Traumatism cranio-cerebral închis. Comoție cerebrală. Contuzia țesuturilor moi ale feței în regiunea zigomatică și jugală pe dreapta. Pacientul continuă tratamentul medicamentos în conformitate cu indicațiile medicului curant și al consiliumului medical din 22.03.2019”, se arată într-un comunicat de pe pagina de Facebook a instituției.
În același timp, reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă au precizat că medicul responsabil de tratament nu permite accesul persoanelor străine în salonul pacientului.
”În acest sens, rugăm respectuos reprezentanții mass-media să evite tentativele de a pătrunde abuziv în secția unde este internat pacientul”, se mai arată în postare.
Amintim că deputatul Sergiu Sîrbu a fost atacat ieri de Pavel Grigorciuc, într-o cafenea din grădina publică “Ştefan cel Mare”. Deputatul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi şi-a pierdut cunoştinţa. Sergiu Sîrbu a fost internat în secția neurochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral.

Sursa/hotnews.md