Angajații Poliției de Frontieră au reținut un tânăr din Giurgiulești care intenționa să treacă, peste râul Prut, 1200 pachete de țigări de contrabandă.

Astfel, acţionând în baza unor informaţii operative, ofițerii de investigații ai Direcției regionale SUD au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera cu România. Acțiunea s-a petrecut în zona de competenţă a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-1, la data de 14 septembrie a.c..

În jurul orei 21:00, cu ajutorul mijloacelor tehnice din dotare, polițiștii de frontieră au observat o persoană care transporta din interiorul teritoriului țării spre linia de frontieră, mai exact pe malul râului Prut, două colete voluminoase. Persoana a fost somată legal prin voce de către angajații Poliției de Frontieră, moment în care aceasta a abandonat coletele și a încercat să fugă spre localitatea Giurgiulești. Operativ, ofițerii de investigații au acționat, reușind să reţină un moldovean de 30 de ani, locuitor al s. Giurgiulești, r. Cahul.

În cele două colete s-a depistat o cantitate de 1200 pachete de ţigări, marca Plugarul, cu timbre de acciz al R. Moldova. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, fiind depozitate la sediul Direcției regionale SUD, până la elucidarea circumstanțelor.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale României pentru efectuarea cercetărilor în comun a evenimentului și identificarea tuturor persoanelor implicate.