În dimineaţa zilei de 30 noiembrie curent, Poliţia Capitalei a fost alertată prin intermediul serviciului 902, precum că în preajma or. Cricova s-a produs un accident rutier între două automobile, dintre care unul a plecat de la faţa locului. Astfel au fost orientate toate echipajele mobile la reţinerea automobilului de model Renault Megane, fiind stopat pe strada Calea Orheiului de către un echipaj al Inspectoratului Naţional de Patrulare. În automobil au fost depistaţi trei bărbaţi, dintre care doi în stare de ebrietate, fiind escortaţi la Inspectoratul de Poliţie a sectorului Râşcani pentru documentare.

În  cadrul investigaţiilor poliţiştii au constatat că automobilul aparţine unei companii de taxi din oraşul Orhei, care a fost solicitat de doi indivizi într-o localitate din raion, pentru a se deplasa spre Capitală. Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele de 21 şi respectiv 26 ani, anterior judecaţi, originari dintr-un sat al raionului Orhei. Al treilea bărbat s-a dovedit a fi taximetristul, care a declarat poliţiştilor precum că, ultimii ar fi sustras produse de la o staţie peco din satul Peresecina, fără să achite casierului, fiind ameninţat de către aceştia să accelereze de la locul faptei. Ulterior unul dintre ei l-ar fi ameninţat  cu un cuţit, încercând să-l deposedeze de automobil, şi a urcat la volan în stare de ebrietate. Ajungând în preajma or. Cricova, a tamponat un autoturism şi a continuat deplasarea spre Capitală.

Bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi sunt cercetaţi penal pentru tâlhărie. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 ani până la 10 ani.