Situație lipsită de logică. Soluțiile prezentate de președintele Maia Sandu privind salvarea economiei naționale au fost criticate de ea în 2020.

Astăzi, șefa statului a prezentat un plan de acțiuni imediate care să ajute economia pe timp de criză. Inițiativa a fost transmisă Guvernului. Documentul prevede consolidarea mecanismului de creditare pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM) afectate de COVID, dar și pentru sectorul agroalimentar.

Precizăm că în iulie 2020, PAS și Platforma DA au înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu. În proiect era menționat că “în condițiile unui deficit bugetar acut, guvernul Chicu a propus două programe de subvenționare a ratelor la credite și de rambursare a TVA, care în mare parte este o risipă iresponsabilă de bani”.

De menționat, că printre soluțiile urgente propuse de Maia Sandu se mai regăsesc și instituirea unui Call Centru la care oamenii de afaceri vor fi consultați despre obținerea creditului. Mai mult, Maia Sandu consideră că îmbunătățirea paginii web a ODIMM îi va ajuta pe businessmenii din Moldova, afectați de criză.

Scrisoare-PRM by LibertyDreams