Evoluţiile relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Ungaria, precum și perspectivele de dezvoltare a acestora în diverse domenii au fost subiecte de discuții între premierul Pavel Filip cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi.

Pavel Filip a apreciat susţinerea Ungariei oferită tinerilor din ţara noastră prin intermediul programelor de burse de studii. Totodată, şeful Guvernului de la Chişinău a pledat pentru extinderea cooperării bilaterale şi valorificarea deplină a potenţialului de colaborare în domeniul economic şi investiţional.

La rândul său, Ambasadorul Ungariei la Chişinău a reiterat sprijinul ţării sale pentru parcursul european al Republicii Moldova şi interesul pentru amplificarea relaţiilor moldo-maghiare în toate sferele de cooperare.

În context, Mátyás Szilágyi şi-a exprimat convingerea că următoarea şedinţă a Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare comercial-economică, care va avea loc pe data de 23 iunie 2016, la Budapesta, va crea o bază propice pentru dezvoltarea de mai departe a relaţiilor bilaterale.

Oficialul a exprimat deschiderea Ungariei pentru susţinerea proiectelor investiţionale în Republica Moldova, dar şi pentru continuarea tradiţiilor de cooperare socio-culturală între cele două state.

Odată cu stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state, la 16 ianuarie 1992, Ungaria a acordat constant Republicii Moldova asistență în domenii importante precum: integrarea europeană, justiţia, agricultura, infrastructură, transport, turism,  ocrotirea mediului şi alte sectoare.