Prima linie de transport electric care face legătura dintre capitală și o localitate din afara municipiului Chișinău a fost lansată vineri, 8 februarie. Este vorba despre ruta de troleibuz nr. 36, care face legătura dintre orașul Ialoveni și municipiul Chișinău, transmite IPN și Radio Chișinău.

Pe rută vor fi trei troleibuze cu propulsie autonomă, iar intervalul de circulație va fi de 25-30 de minute. Traseul liniei nr. 36 pornește din centrul capitalei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, și se încheie în orașul Ialoveni. Lungimea liniei este de 25 km, iar timpul de rotație de 90 min.

Tur, troleibuzele vor circula: în raza municipiului Chișinău – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Vasile Alecsandri, Șoseaua. Hâncești, iar în raza orașului Ialoveni – str. Alexandru cel Bun (sensul giratoriu). Retur: în raza orașului Ialoveni – str. Alexandru cel Bun, iar în raza municipiului Chișinău – Șoseaua Hâncești, str. Miorița, Gheorghe Asachi, Pan Halippa, Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Taxa pentru călătorie în raza orașului Chișinău va fi de 2 lei, plus doi lei pentru călătoria în raza orașului Ialoveni – 2 lei. Astfel, biletul de la Chișinău până la Ialoveni sau retur va fi de 4 lei.

Troleibuzele ies la linie la ora 05.35, în zilele de lucru, iar în zilele de odihnă la ora 05.50. Seara, ultimul troleibuz este la ora 22.14, în zilele de muncă, iar în zilele de odihnă la ora 22.06.

Tot vineri, 8 februarie, este lansată și ruta de autobuz nr. 16, care va avea traseul de la Universitatea Agrară – Parcul „La Izvor”. Autobuzele vor circula pe itinerarul rutei de troleibuz nr. 33, care face legătura dintre sectoarele Râșcani și Buiucani ale capitalei. Pe rută vor activa trei unități de transport, cu 18 curse pe zi și un interval de 30 minute în orele de vârf. Programul liniei va fi organizat în intervalul orelor 06.30 și 21.00.