Începând de astăzi, 160 de tipuri de medicamente vor fi mai ieftine cu 40 la sută. Printre medicamente ce vor fi ieftinite se numără Aspirina, Paracetamolul, Eufilina şi Validolul.

Precizăm că ieftinirile vin după ce săptămâna trecută, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții companiilor farmaceutice. După întrevedere, premierul a declarat că scăderea prețurilor se datorează parteneriatului dintre stat și mediul privat. Prim-ministrul a mai menționat că au fost găsite soluții de compromis, astfel încât furnizorii de preparate farmaceutice să nu fie afectați.

„Roadele acestui parteneriat dintre stat şi mediul privat, mediul de afaceri, dă roade de fapt. Ca şi cum a dat din alte domenii. Putem obţine o reducere de preţuri la medicamentele de prima necesitate. În prima etapă vorbim de o listă de medicamente de circa 160 de denumiri. Vorbim practic cam de cele mai importante şi uzuale medicamente. Care vor suporta o reducere de 40 la sută”, a spus anterior Pavel Filip.

24h.MD amintește că în martie, Executivul a aprobat un Plan de Acțiuni ce prevede ca prețul medicamentelor să fie mai accesibil.