În 2019 gazoductul Ungheni-Chişinău va fi dat în folosinţă, iar astfel Republica Moldova va fi conectată la spaţiul european de energie. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii Moldova în Direct. Diplomatul a reiterat sprijinul necondiţional al ţării sale pentru Republica Moldova.
„Republica Moldova este o prioritate de prim rang a politicii externe a României. România nu a făcut un secret în sine despre faptul că ce este mai important este procesul democratic în sine, modul în care au loc alegerile. Acest proces trebuie să respecte standardele europene şi standardele democratice. Legea după care se desfăşoară aceste alegeri reprezintă o prerogativă suverană a oricărui stat. Este firesc ca România şi partenerii externi din NATO şi Uniunea Europeană să susţinem Moldova ţinând cont inclusiv de dificultăţile prin care trece Moldova. Nu trebuie să fim ignoranţi inclusiv faţă de provocările externe cu care se confruntă Moldova, provocări care nu sunt aceleaşi”, a declarat Daniel Ioniţă, citat de trm.md.

Daniel Ioniţă a spus că anul 2019 este un termen pentru punerea în funcţiune a gazoductului Ungheni-Chişinău.

„Acum aceste companii sunt în proces de negociere pentru a fi create condiţiile necesare ca acel contract să fie semnat. Vor fi rezolvate toate problemele ce ţin de avizele ce trebuie acordate pentru construcţia respectivului gazoduct, astfel încât într-un termen foarte restrâns gazoductul să fie nu doar construit, dar şi dat în folosință”, a menţionat ambasadorul.