Începând cu 1 ianuarie, 120 de mii de angajaţi din sectorul public au lefurile de bază mai mari. Majorarea a fost aplicată, însă, retroactiv, începând cu 1 septembrie, pentru angajaţii instituţiilor de învăţământ, inclusiv a şcolilor sportive. Majorările de salarii vor costa bugetul de stat în jur de 337 de milioane de lei pentru un an, notează site-ul bizlaw.md, citat de trm.md.
Astfel, de astăzi, salariul tarifar pentru categoria I de salarizare este de 1.100 de lei, în creștere cu 100 de lei și, respectiv, se majorează cuantumul salariilor de bază pentru toate categoriile de salarizare din rețeaua tarifară unică. Prin urmare, salariile de funcție pe categoriile de salarizare se majorează progresiv, de la 100 de lei, pentru angajații salarizați pe categoria I, până la 200 de lei, pe categoria de salarizare 25.

De majorare beneficiază peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, au crescut și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.