Linia specială privind aplicarea prevederilor Legii cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar este funcţională de ieri, 5 decembrie. Aceasta este destinată cetăţenilor care au nevoie de explicaţii privind modalitatea de calculare a salariului începînd cu luna decembrie 2018
“Astfel, la numărul de telefon 0 8000 15 25, tasta 6,  vor fi înregistrate apelurile din partea angajaților din orice unitate bugetară, care solicită explicații privind modalitatea de calculare a salariului începînd cu luna decembrie 2018”, se spune într-un comunicat al Serviciului Fiscal de Stat, citat de mesaj.md.
“Suplimentar, pe parcursul lunii decembrie, toate unitățile bugetare din țară vor beneficia, conform unui orar stabilit, de suport metodologic și informativ la calcularea corectă a salariului potrivit noii Legi a salarizării”, se mai conţine în comunicatul citat.
Amintim că majorările salariale în sectorul public au fost inițiate de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Deja în ianuarie, în jur de 200 de mii de angajați la stat vor primi lefuri majorate, iar în unele cazuri, creșterile vor fi și de peste 100%.
Totodată, potrivit lui Plahotniuc, bugetarii care primeau anterior prime la sfârșit de an le vor primi și acum, la fel ca și așa-numitul al 13-lea salariu, plătit în februarie sau, în cazul profesorilor, în august.