Guvernul va oferi gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copiilor orfani, din familii defavorizate, precum şi familiilor cu trei şi mai mulţi copii. Restul biletelor în taberele de vară vor fi comercializate cu o reducere de 80% din preţul total al biletului. Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de miercuri, o hotărâre privind organizarea odihnei de vară a copiilor şi adolescenţilor în sezonul estival 2018.
Potrivit unui comunicat al Executivului, citat de trm.md,  costurile orientative pentru o zi în taberele de odihnă finanţate din bugetul de stat variază între 137 și 209 de lei.

Totodată, Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării va suporta cheltuielile pentru  participarea a 100 de elevi din România la taberele din Republica Moldova și pentru vizitarea obiectivelor și localităților turistice. De asemenea, ministerul va procura 300 de bilete pentru elevii din instituţiile de învăţământ din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender.

Până pe 18 mai, autoritățile responsabile urmează să finalizeze lucrările de pregătire a taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenţi, inclusiv a celor cu sejur de zi, dotândule cu inventarul şi utilajul necesar.