În ultima duminică a lunii martie industria aviatică va trece la orarul de vară şi va demara sezonul operațional estival 2018. Anunţul a fost făcut de Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, care susţine că în vara curentă numărul de zboruri va fi majorat semnificativ.

Directorul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, Radu Bezniuc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, prilejuită de trecerea la programul de vară, că în acest an se înregistrează un trend vizibil ascendent în ceea ce priveşte numărul curselor aeriene programate pentru sezonul de vară, fapt care evident va aduce un flux mult mai mare de pasageri prin Aeroportul Internațional Chișinău, notează Moldpres.

Conform sursei citate, în acest sezon va fi operat un număr record de zboruri spre și dinspre Moscova – până la 77 de zboruri pe săptămână. La fel, va crește considerabil numărul zborurilor spre București – de la 19 până la 30 de curse pe săptămână.

Spre Sankt-Petersburg vor fi operate 19 curse săptămânale, față de şapte în sezonul de iarnă. Destinația Kiev va fi operată, cel mai probabil, după luna iulie 2018, de două ori pe zi, ca urmare a liberalizării pieței cu Ucraina.

Şi pentru cursa spre Viena va fi mărită frecvenţa zborurilor, un număr mai mare de curse va fi efectuat şi spre Londra, Varşovia, Paris, Roma, Bologna și Dublin. Totodată, în sezonul de vară spre Antalya vor fi efectuate până la 32 de curse săptămânale.

Noutatea sezonului este dezvoltarea destinației Tel Aviv, urmare a semnării Acordului interguvernamental cu Israel. Datorită acestui fapt, o nouă cursă spre Tel Aviv va fi lansată din şase mai, cu o frecvență de două ori pe săptămână.

Și cursele Lowcost vor fi suplimentate. Mai multe companii vor opera zboruri spre Atena şi Frankfurt.