Parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei va fi modernizat pe parcursul anului curent. Schița de proiect și actele permisive vor fi perfectate și aprobate în perioada următoare, iar lucrările ar urma să înceapă în luna aprilie.

Decizia a fost luată la solicitarea cetățenilor. Proiectul de modernizare prevede reconstrucția și extinderea aleilor pietonale, renovarea iluminatului public și a celui decorativ, amenajarea zonelor verzi, reabilitarea scenei în aer liber, precum și construcția unui stadion de minifotbal. De asemenea, în parc va fi instalat un arbore fotovoltaic, va fi schimbat mobilierul urban și vor fi create piste pentru bicicliști, scrie Moldpres.

Ruslan Codreanu, primar general interimar al capitalei a convocat astăzi o ședință de lucru la fața locului, cu participarea serviciilor municipale de profil pentru a stabili programul de intervenție și termenele de desfășurare a lucrărilor. Potrivit lui Codreanu, reconstrucția parcului este o prioritate pentru sectorul Buiucani.

Nistor Grozavu, viceprimar al capitalei a precizat că proiectul de modernizare a parcului urmează a fi avizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dat fiind faptul că zona este de importanță națională. În paralel, subdiviziunile de profil vor realiza expertiza dendrologică și vor efectua lucrări de intervenție la rețelele inginerești, precum și de pregătire a terenului pentru viitoarea reconstrucție.

Parcul „Alunelul” are o suprafață de 6,72 ha, fiind construit în anii ’60 ai secolului trecut. Pentru anul 2019, municipalitatea a prevăzut 5 mln lei pentru amenajarea zonelor de agrement.