Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul anului 2019 vor fi reparate 11 străzi din capitală și patru căi de acces spre localitățile suburbane. De asemenea, în aprilie vor începe lucrările de asfaltare, prin frezarea zonelor degradate, în cele cinci sectoare ale orașului, transmite IPN, citată de Radio Chșinău.

Programul de reparație și întreținere a drumurilor a fost prezentat, astăzi, 12 martie, de către primarul interimar Ruslan Codreanu, în cadrul unui briefing de presă. Programul prevede reabilitarea integrală a stratului de uzură pe 11 străzi sau circa 89 de mii de metri pătrați de carosabil și inițierea lucrărilor pe patru căi de acces spre suburbii, pe 19 mii de metri pătrați.

Reparația de primăvară a străzilor va cuprinde 63 de mii de metri pătrați de carosabil. De asemenea, vor fi reparate trotuarele și drumurile de acces în curți, cu o suprafață totală de 60 de mii de metri pătrați. În sectoare, vor fi amenajate 2500 de locuri de parcare, câte 450-500 locuri per sector.

Lucrările ar urma să se încheie pe 30 august. Bugetul pentru reparația și întreținerea drumurilor în anul 2019 constituie 100 milioane lei.