Circa 110 mln de lei vor fi alocați în acest an de primăria capitalei pentru investiții în educație. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu.

Potrivit autorităților locale, 43,6 mln lei vor fi utilizați pentru redeschiderea a șapte grădinițe. „Este vorba de instituții de învățământ preșcolar din sectoarele Ciocana, Buiucani, Râșcani și Botanica. La fel, 8 mln de lei au fost repartizați pentru redeschiderea a 15 grupe noi. De asemenea, pentru asigurarea condițiilor confortabile în grădinițe și reparații curente sunt prevăzute alte 24,3 mln lei. În total, vor fi create aproximativ 1800 locuri noi în sistemul educațional preșcolar. Cifra reprezintă aproximativ 25% din oferta de locuri anuală a orașului”, a scris Codreanu pe o rețea de socializare, citat de Moldpres.

Primarul interimar al capitalei a  solicitat Direcției Educație, Cultură, Tineret și Sport să elaboreze planul de achiziții în domeniul educației pentru 2019. „Acesta va fi făcut public timp de o lună. Nu vreau să ajungem cu divizări de contracte sau să nu reușim să redeschidem grupele și grădinițele în luna mai”, a specificat Ruslan Codreanu.

Conform datelor primăriei municipale, anul trecut, bugetul pe investiții în educație a constituit 85 milioane de lei.