Tarifele pentru 221 de servicii medico-sanitare vor fi diminuate. O hotărâre ce prevede revizuirea catalogului tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a fost aprobată astăzi de guvern.

Decizia guvernului are drept scop armonizarea legislaţiei naţionale cu legislaţia Uniunii Europene şi de rând cu diminuarea tarifelor pentru 221 de servicii medicale prevede şi includerea unor tarife pentru 135 de servicii noi, scrie Moldpres.

De asemenea, după revizuirea catalogului tarifelor unice pentru servicii medicale, 208 de servicii medicale care anterior erau cu plată vor fi excluse, iar alte 276 de servicii vor fi redenumite.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, diminuarea tarifelor a fost posibilă datorită implementării procedurii de achiziţionare centralizată a medicamentelor şi consumabilelor prin intermediul Centrului de achiziţii publice centralizate.

Autorii documentului susțin că noile modificări vor permite pacienţilor din R. Moldova să beneficieze de servicii mai calitative şi la un preţ redus, de asemenea, vor contribui la lărgirea spectrului de investigaţii de care vor putea beneficia persoanele asigurate şi vor spori bugetele instituţiilor medicale care deţin aparataj performant.