Începând de astăzi, 30 martie, este pus în circulaţie un tren modern pe cursa Chişinău-Odesa. Astfel, pasagerii vor putea călători în Ucraina în condiţii de confort sporit, fiind redus totodată şi timpul de circulaţie. Trenul va circula în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Potrivit unui comunicat al Căii Ferate din Moldova (CFM), citat de trm.md, urmare a negocierilor continue purtate de către administrațiile feroviare din Republica Moldova și Ucraina, cu participarea misiunii EUBAM, oficialii au dispus schimbarea garniturii vechi care circula pe cursa Chișinău – Odesa cu un tren de tip modernizat D1M, ceea ce permite reducerea timpului de circulație cu 26 de minute pentru tur și, respectiv, 39 de minute pentru retur.

Cu ocazia lansării trenului modernizat, în prima zi de circulație călătorii se pot bucura de reduceri consistente la costul biletelor. Astăzi, tichetele de călătorie pentru cursa Chișinău – Odesa costă cu 33% mai puțin decât în zilele obișnuite. Doar pe 30 martie călătorii pot ajunge la Odesa achitând 102 lei pentru un bilet de clasa a III-a, 110 lei pentru clasa a II-a și, respectiv, 118 lei pentru clasa I de confort.

Menționăm că trenul de pe cursa Chișinău – Odesa va circula în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu pornire de la ora 06:57 din Gara Chișinău. Prețul biletelor variază în funcție de clasă, de la 151 de lei și până la 167 de lei.