Un spaţiu va fi identificat în cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare, unde persoanele cu dizabilităţi se vor putea adresa oricând pentru servicii de menţinere tehnică a cărucioarelor. Despre această oportunitate a comunicat secretarul general de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gâlca, în contextul propunerii făcute de Jane Ebel, expertă în domeniul dizabilităţii şi educaţiei incluzive din Marea Britanie, scrie IPN și trm.md.

La o întrevedere cu Boris Gâlca, experta din Marea Britanie  a venit cu iniţiativa instituirii unui centru de reparaţie şi asamblare a cărucioarelor şi organizării unui curs de instruire gratuit pentru specialiştii tehnicieni, pentru ca persoanele cu dizabilităţi să aibă acces la servicii de reparaţie profesioniste, iar cărucioarele să fie utilizate o perioadă îndelungată.

În perioada imediat următoare, conducerea Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare urmează să aibă o consultări tehnice cu reprezentanţii din Marea Britanie pentru a realizarea obiectivelor enunţate.

În anul 2018 au fost repartizate 453 de cărucioare rulante, iar în acest an urmează să fie distribuite cărucioare pentru încă 780 de persoane care se află pe lista de aşteptare. Conform datelor statistice, în Moldova peste 27 de mii persoane se deplasează în cărucioare rulante.