Un sector de 6,55 km din drumul de centură al municipiului Chișinău va fi reabilitat în următorii doi. Lucrările vor costa 9,9 mln de euro și vor fi finanțate de Banca Europeană de Investiții (BEI). Contractul de reabilitare a fost semnat astăzi la Chișinău, informează MOLDPRES.

Drumul M2 – drumul de centură al municipiului Chișinău, sectorul km 0 – km 6,55 urma a fi reabilitat încă acum câțiva ani, însă lucrările au fost stopate, iar contractul reziliat din cauza actelor de corupție.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat astăzi că după rezilierea contractului a urmat o procedură complicată, întrucât autoritățile au încercat să restabilească negocierile și să păstreze finanțarea acordată de BEI. Ministrul a mai adăugat că este important ca reparația drumului să fie calitativă și să fie realizată în termenul stabilit.

Șeful reprezentanței BEI în Moldova, Antonio Castillo, a afirmat că instituția a decis să continue susținerea acestui proiect pentru că îl consideră foarte important pentru Republica Moldova.

Potrivit directorului Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, companiile care vor efectua lucrările au fost selectate în urma licitației, după ce au oferit cel mai mic preț pentru modernizarea sectorului de drum. Lucrările ar urma să înceapă în scurt timp.

În perioada 2017-2018 au fost reziliate șapte contracte de reabilitare a drumurilor finanțate din surse externe.

Sursa: Moldpres