Veteranii moldoveni condamnă altercațiile care au avut loc ieri la protestul din fața companiei „Teleradio-Moldova”. Aceștia se referă la foștii lor colegi din organele de forță care au mers împotriva polițiștilor, fapt ce s-a soldat cu vătămarea unor oameni ai legii. Veteranii și-au exprimat poziția în cadrul unei conferințe de presă.

„Noi, veteranii de război, condamnăm acțiunile mai multor foști angajați ai MAI, care au mers împotriva polițiștilor si nu-şi amintesc că au lucrat și ei cândva. La protestul de ieri, polițiștii au fost victimele celor care au destabilizat intenționat situația”, a declarat Vasile Iacob, președintele organizației din Chișinău a Uniunii veteranilor de război.

Aceștia și-au îndemnat de asemenea colegii  să lucreze pentru rezolvarea problemelor sociale. Veteranii și-au reiterat suportul pentru cursul pro-european al țării, menționând că vor apăra acest vector.

„Noi chemăm veteranii la pace, sa ne rezolvăm problemele sociale. Cursul european al RM este de neschimbat, noi vom fi câinii de pază ai parcursului european al RM. Rog Președintele uniunii și pe toți veteranii să ne asculte și să știe că noi vă primim, sunteți toți ai noștri și vă așteptăm”, a adăugat președintele Uniunii Veteranilor, Mihai Balan.