Șapte organizații de veterani ai războiului din Afganistan, conflictului armat de pe Nistru și ai foștilor angajați ai structurilor de forță se pronunță în favoarea votului uninominal. Potrivit veteranilor, votul uninominal va fi singura opțiune pentru asanarea clasei politice și pentru a împiedica politicienii corupți să mai ajungă în Parlament.

Astfel, reprezentanți din șapte organizații ale veteranilor au lansat joi un apel către cetățeni în care au menționat că sistemul uninominal reprezintă cea mai fezabilă opțiune pentru că reprezintă un mecanism de votare directă a unor candidați individuali și nu a unei liste netransparente.

„Veteranii de război consideră că acest sistem va oferi o personalizare mai mare a votului astfel că alegătorii vor putea vota dintre candidați nominali și nu liste cum se face acum la întocmirea cărora nu au avut niciun cuvânt de spus și în care apar persoane necunoscute. Veteranii de război consideră că astfel politicienii corupți sau compromiși nu se pot strecura în Parlament sub acoperirea listelor de partid. Susținem această inițiativă pentru că ne pasă de viitorul acestei țări și al copiilor noștri”, se arată în apelul lansat de aceștia.

Totodată, veteranii și-au exprimat susținerea pentru actualul guvern  „care joacă un rol important la îmbunătățirea situației per ansamblu pentru îmbunătățirea calității vieții veteranilor de război.

Apelul a fost semnat de următoarele organizații:

Uniunea Veteranilor „Sfântul Gheorghe Biruitorul”
Federația Veteranilor și Rezerviștilor Structurilor de Forță
Asociația Veteranilor și Pensionarilor MAI
Liga Cavalerilor Ordinului „Ștefan cel Mare”
Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan
Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova
Asociația Obștească „Credință Patriei”