Un elicopter al poliţiei, deturnat de un ofiţer, a atacat cu grenade Curtea Supremă şi sediile unor ministere din Carcas, denunţând „guvernul criminal” de la Caracas, în timp ce preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a catalogat incidentul drept unul „terorist”, informează BBC News online.

Ofiţerul de poliţie, care ar fi pilotat aparatul de zbor, a postat mai multe înregistrări pe reţelele de socializare în care îndeamnă populaţia să se opună „tiraniei”, precizând că luptă nu împotriva forţelor de securitate, ci „împotriva impunităţii acestui guvern, împotriva tiraniei”, scrie mediafax.ro.

Presupusul pilot a mai declarat că reprezintă o coaliţie de angajaţi din cadrul forţelor militare şi de poliţie, dar şi civili, care se împotrivesc „acestui guvern criminal”, nefiind clar cât sprijin are ofiţerul.

Curtea Supremă a fost în repetate rânduri criticată de opoziţia din Venezuela care acuză instituţia că ar fi luat decizii ce i-au permis preşedintelui Maduro să rămână la putere. Maduro a declarat că elicopterul a atacat Curtea Supremă şi sediile Ministerelor de Interne şi Justiţie.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul mai multor zeci de manifestanţi. Opoziţia îl mai acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea de alegeri anticipate.

Maduro a reiterat marţi acuzaţiile privind sprijinul Statelor Unite pentru organizarea unei lovituri de stat împotriva lui şi l-a avertizat pe preşedintele SUA că Venezuela va rezista la o astfel de acţiune.