Decizia liderului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia  Sandu, de a face un sondaj intern înainte de a decide dacă îi oferă susținere președintelui Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, la alegerile anticipate din Chișinău, a stârnit nemulțumire și critici în tabăra PPDA.

Unul dintre vicepreședinții formațiunii, Alexandru Slusari, crede că acest pas al Maiei Sandu este iresponsabil. Acesta îi aduce exemplul de la alegerile prezidențiale, iar retragerea lui Năstase în favoarea Maiei Sandu a calificat-o drept ”responsabilitate politică”. Criticile au fost aduse pe o rețea de socializate.

„Am înțeles că PAS face un sondaj intern, în scris, în privința oportunității susținerii candidatului Platformei „DA” la funcția de primar general al Chișinăului.

Dacă toamna 2016 Platforma „DA” ar fi organizat chestionarea tuturor membrilor în privința participării la alegeri prezidențiale, atunci Andrei Năstase ar fi trebuit să participe în scrutin în paralel cu Maia Sandu.

Mai mult ca atât, dacă la 14 octombrie 2016, la începutul ședinței Consiliului Politic Național al Platformei „DA”, ar fi fost pusă la vot chestiunea privind retragerea dlui Năstase, după calcule mele, 2/3 din membri ar fi votat împotriva retragerii. Însă, după aproape 4 ore de discuții argumentate, 3/4 din membrii Consiliului au acceptat retragerea liderului Platformei în interes național. Asta se numește responsabilitate politică!”, a scris Slusari pe Facebook.

Alexandru Slusari este cunoscut pentru afirmațiile sale critice la adresa Maiei Sandu. În campania pentru alegerile prezidențiale, acesta a numit-o ”oaie” pentru că a tergiversat la maximum desemnarea unui candidat unic al opoziției pentru funcția de șef al statului. De asemenea, Slusari a acuzat-o de mai multe ori pe liderul PAS că ar fi un proiect al lui Vlad Plahotniuc.