Președintele filialei PSD în Republica Moldova, Victor Alexeev, susține că după victoria PSD la alegerile parlamentare, suportul României pentru R. Moldova va crește. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova.

„În ceea ce privește relațiile dintre Guvernul de la București, care va fi unul PSD, și cel de la Chișinău, suportul României va crește. După ce s-au reparat toate grădinițele cu ajutorul statului vecin, acum va urma al doilea pas care va însemna reparația tuturor școlilor din Republica Moldova. Eu sunt convins că guvernarea de la Chișinău și guvernarea care va fi instalată la București vor aduce beneficii ambelor maluri ale Prutului”, a spus politicianul.

Victor Alexeev a declarat că relațiile dintre cele două maluri ale Prutului „întotdeauna au fost calde, chiar și atunci când la guvernare la Chișinău erau niște persoane nu chiar prietenoase față de neamul nostru românesc. Dar acum, după victoria în alegeri a social-democraților români, s-a creat o cu totul altă situație”.

„Partidul Democrat, care practic astăzi se află la guvernare în Republica Moldova, împreună cu partenerii săi din Parlament, va beneficia de o relație specială pentru că PDM și PSD sunt membrii în organizațiile socialiste europene și mondiale. Eu o relație specială. Ați văzut că mai mulți parlamentari PSD permanent vin la Chișinău cu tot felul de sprijin. Președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova, Andi Cristea, este tot un social-democrat, care permanent vine și contribuie la integrarea Republicii Moldova în comunitatea europeană”, a spus Alexeev.

Fiind întrebat care ar putea să fie relațiile președintelui ales, Igor Dodon, cu noua guvernare de la București, Victor Alexeev, a declarat că „dacă Igor Dodon își asumă responsabilitatea pentru această țară și își dorește mult ca să fie prieten și cu partenerii noștri din Est și cu cei din Vest, atunci va trebuie să renunțe la retorica antiromânească”.