Recent, angajații Inspectoratului Național de Patrulare în timp ce se aflau la menținerea și asigurarea traficului rutier, au stopat un automobil de model ”Mercedes” la intersecția străzilor Ismail cu Columna din municipiul Chișinău.

În timpul discuției cu șoferul, în vîrstă de 66 ani, inspectorii de patrulare au simțit un puternic miros de alcool în caroseria mașinii.

Bărbatul a fost supus testului alcoolscopic, în rezultatul căruia s-a constatat că în aerul expirat acesta avea o concentrație de alcool de 0,35 mg/l.

Acesta s-a dovedit a fi, un fost vicepreședinte al Curții de Conturi.

În acest caz urmează a fi inițiată o cauză penală în baza art. 264 /1 al.1 Cod Penal al RM  ce prevede: ”Conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”.

Dacă va fi găsit vinovat, șoferul riscă o pedeapsă cu amendă de la 25000 la 37500 lei cu privarea dreptului de a conduce automobilul pe o perioadă de pînă la 5 ani.

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează, că fiecare conducător auto este egal în fața legii, iar conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.