Președintele Igor Dodon a vizitat centrul de triere COVID-19 de la Moldexpo. Șeful statului și-a exprimat recunoștința față de lucrătorii instituției medicale pentru dedicația și sacrificiu.

“Împreună cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în țara noastră, Zhang Yinghong, am oferit instituției un aparat de ultrasonografie performant, extrem de util pentru pacienți în condițiile de pandemie.

Cu ajutorul acestui aparat are loc identificarea originii și evoluției afecțiunilor organelor interne. Investiţia de aproximativ 500.000 de lei, a fost făcută de către autoritățile chineze, la solicitarea mea.

I-am mulțumit ambasadorului și poporului chinez pentru donație, dar și pentru tot suportul oferit sistemului medical din țara noastră de la începutul pandemiei”, a anunțat președintele.

Republica Moldova a beneficiat de mai multe ajutoare umanitare din partea Republicii Chineze în lupta cu noul coronavirus. Este vorba de mai multe tone de produse medicale, inclusiv teste, medicamente, consumabile, respiratoare care au fost repartizate instituțiilor medico-sanitare publice din întreaga țară.