Angajaţii Secției Echipe Mobile a Serviciului Vamal au contracarat o tentativă de plasare pe piaţă a unor loturi de bunuri nedeclarate, introduse în țară prin eludarea controlului vamal.

Marfa a fost reținută în proximitatea s. Corlăteni, r-nul Râșcani, urmare a verificării unor informații operative privind activitatea de contrabandă desfășurată de către un grup de cetățeni moldoveni. Aceasta era transportată de către un membru al grupării, în vârstă de 40 de ani. În rezultatul controlului fizic al microbuzului condus de către acesta, inspectorii vamali au depistat un lot impunător de produse chimice de menaj și produse de igienă personală, fără acte de însoțire. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bunurile sunt de proveniență ucraineană și urmau să fie comercializate ilegal pe piața autohtonă.

Potrivit primelor estimări, valoarea întregii cantități de marfă depășește suma de 500 000 lei.

Conform competențelor, autoritatea vamală a dispus cercetarea cazului în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă, infracţiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani, conform art. 248, alin. (5), lit. b,d) Cod Penal al R.M.