O echipă a postului de televiziune Publika TV a fost atacată duminică la protestul organizat de societatea civilă împotriva modificării sistemului electoral.

Echipa Publika TV, singurul post de televiziune de știri din Republica Moldova, din care făcea parte inclusiv o jurnalistă, a fost atacată de manifestanți violenți. Aceștia au agresat verbal jurnaliștii și chiar i-au îmbrâncit, chiar sub ochii reprezentanților ONG-urilor care au organizat protestul, fără ca aceștia să intervină în vreun fel.

Din imaginile video se vede cum manifestanții violenți strigă și împing echipa de filmare a Publika TV chiar pe lângă unul din liderii organizației Promo-Lex, iar acesta se preface că nici nu vede incidentul.

Iar atacul asupra unei instituții media a avut loc în timpul unei protest organizat de societatea civilă, ale cărei organizații pretind că luptă pentru democrație și dreptul la libera exprimare.

Acesta nu este primul incident de acest gen, anterior situații similare înregistrându-se la protestele organizate de Platforma Demnitate și Adevăr. Se pare că liderul acesteia, Andrei Năstase și-a adus cele mai violente elemente și la manifestația de duminică.