Noi imagini de la Congresul VIII al Partidului Democrat din Moldova au fost publicate pe internet. În una din secvențele publicate pe rețelele de socializare, noul Președinte ales al PDM, Vlad Plahotniuc, vorbește despre multitudinea de partide pro-ruse, pro-române care-și promovează agenda geopolitică, iar după ce își primesc voturile de la cetățeni nu mai produc nimic, ba mai mult divizează societatea. În acest context, liderul PDM subliniază importanța faptului ca formațiunea pe care o conduce să fie una a moldovenilor, să coboare între oameni și să nu-i mai priveasă de sus.

„Exagerarea poziţionării geopolitice nu este una productivă, nu este deloc în folosul societăţii.  Avem în Moldova diverse partide: pro ruse, pro româneşti, pro europene, fiecare îşi ia turta lui în campania electorală şi pe urmă nu mai produce nimic, şi aşteaptă următoarele alegeri.  Ba şi mai grav, aceste divizări forţate ale societăţii isterizează populaţia  şi creează o atmosferă de nesiguranţă în ţară. În Moldova, în campaniile electorale în special, dar deseori şi dupa, ai senzaţia, că se rup in bătăi politice europenii, românii, ruşii, americanii. Dar unde-s moldovenii aici ???”, a întrebat Plahotniuc.

El a menționat că Republica Moldova are nevoie de un partid care să reprezinte intersele cetățenilor ei, iar acest partid este Partidul Democrat. „Care este partidul moldovenilor? Care este partidul spre care pot oamenii să meargă cu încredere pentru că le va rezolva problemele? Eu cred că acesta trebuie să fie, desigur, Partidul Democrat”.