Luând în considerație importanța siguranței pe Internet, Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații a participat activ la elaborarea web site-ului: www.internetsigur.md, destinat protecției drepturilor tinerilor pe Internet. Portalul a fost realizat cu susţinerea financiară a proiectului comun dintre Uniunea Europeană și Consiliul Europei.

În această ordine de idei, atragem repetat atenția tuturor părinților, tutorilor și educatorilor asupra seriozității problemei menționate, pentru a fi precauți şi a monitoriza navigarea în siguranță a copiilor în spațiul virtual.

Pentru mai multe detalii cu privire la pericolele spaţiului Internet, puteţi accesa web site-ul: www.internetsigur.md .  Pe site pot fi găsite inclusiv și spoturi video, audio și postere promoționale, precum și legislația relevantă.

În continuare, ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice întreprind măsuri de prevenire a abuzului și exploatării sexuale a copiilor în Internet, precum și acțiuni orientate spre stabilirea utilizatorilor implicați în săvârșirea acțiunilor perverse sau distribuirea pornografiei infantile.