Şapte elevi ai unei şcoli din oraşul Bălţi, au acuzat astăzi stări de rău la careul de sfârșit de an școlar. Astfel, trei copii au fost transportați la spital. Salvatorii nu au găsit nicio sursă de intoxicare nici în interiorul școlii, nici în curte.

În acest context, serviciul 901 a fost alertat la ora 09:51 minute, cu informația că în orașul Bălți, în cadrul careului de sfârșit de an școlar, al școlii numărului 9 din strada Copernic 23, șapte copii au acuzat stări de rău.

Imediat, în teren au intervenit echipe SMURD și de chimiști din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 2 Bălți. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor celor șapte minori, cu vârste de la 9 până la 13 ani, trei dintre care au fost transportați la spital.

Întrucât, nici în interiorul școlii, nici în curte, echipa de chimiști a SPC SE nu a găsit nici o sursă de intoxicare, medicii urmează să stabilească în condiții de laborator cauza stării elevilor.

La fața locului, pe lângă angajații Serviciului Situații Excepționale, au mai intervenit și echipaje de poliție, dar și cele de la Serviciul 903. La acest careu au participat 140 de elevi, iar alte circumstanțe ale acestui caz urmează să fie investigate de către organele de drept.