Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu Procuratura sectorului Râșcani din municipiul Chișinău, au reținut la 4 decembrie 2016 o persoană suspectată pentru trafic ilicit de droguri pe teritoriul țării.

Suspectul s-a dovedit a fi cetățean al Republicii Moldova în vârsta de 40 de ani, domiciliat în orașul Chișinău, care în anul 1993, pe cînd avea 17 ani, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni (comercializarea drogurilor, tâlhărie, furt).

La moment, bărbatul a fost reținut pentru comercializarea heroinei unui cerc restrâns de persoane. De asemernea, acesta activa de unul singur și preponderent pe timp de noapte,  aflîndu-se în urmărire generală din anul 2015 pentru furt în proporții mari și trafic ilicit de droguri.

În privința suspectului au fost întreprinse mai multe acțiuni și măsuri cu caracter special, fiind procurate droguri de tip heroină prin intermediul unui investigator sub acoperire.

Un gram de heroină era vândut de suspect cu 3000 de lei, cantitate suficientă pentru 4 – 6 consumatori. Drogurile erau comercializate doar persoanelor de încredere și în cantități deosebit de mari.

În cadrul acțiunilor întreprinse de oamenii legii, au fost ridicate peste 3 gr de heroină, bani în sumă de 40 000 de lei, 3000 euro, telefoane mobile, alte obiecte care vor servi ca probe în cadrul cauzei penale.

Din momentul reținerii acesta își execută pedeapsa de condamnare sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, ulterior urmează să fie condamnat pentru infracțiunea care a fost anunțat în urmărire generală și pentru comercializarea de droguri.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 alin.4 Cod Penal al RM. Persoanele culpabile de circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, prevede o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De menționat că, acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.