A 75-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei este un eveniment care ne unește. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei conferințe de presă interparlamentare, care s-a desfășurat online. La eveniment a participat Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei, dar și mai mulți reprezentanți ai organelor Legislative din țările CSI, Europa Centrală și cea de Est, deputați ai Parlamentului European și personalități politice importante.

“Cred că nu există o dată istorică mai importantă, care ar uni popoarele noastre. Moldovenii consideră acest război – unul de apărare a Patriei”, a declarat Greceanîi.

Speakerul a remarcat faptul că în Republica Moldova se acordă o mare atenție acestui eveniment istoric. Greceanîi a precizat că în fiecare an, sub patronajul președintelui țării, Igor Dodon, se desfășoară campania “Panglica Sfântului Gheorghe” și este organizat Marșul Victoriei și acțiunea ”Regimentul Nemuritor”.

Președintele Parlamentului a relatat și despre filmele documentare, care au fost create în Republica Moldova, dar și despre cărțile, în care se relatează evenimentele din perioada Marelui Război de Apărare a Patriei.