Condițiile meteorologice nefavorabile din seara zilei de sâmbătă, 13 mai, au cauzat modificări esențiale în orarul circulației trenurilor. Mai multe curse locale au fost întrerupte după ce pietrișul de sub liniile feroviare a fost spălat, iar pasagerii au fost preluați cu mașini de la fața locului.

Pe segmentul de cale ferată Bender-Chișinău, la kilometrul 1513 și 1526, apele au spălat stratul de pietriș aflat sub liniile feroviare, fapt ce a afectat terasamentul. Un grup de 30 de persoane au desfășurat lucrări de restabilire a porțiunilor afectate pe parcursul nopții.

Din cauza pericolelor existente, 18 pasageri ai cursei Odesa-Chișinău au fost preluați aseară din stația Tighina cu automobile speciale care aparțin CFM și transportați în capitală. Pasagerii cursei Moscova-Chișinău au fost preluați cu mașinile din stația Bulboaca, iar călătorii care și-au procurat bilete în prealabil pentru cursa Chișinău-Moscova, s-au deplasat, din contul CFM, spre stația Bulboaca, acolo unde a staționat trenul nr 65, reluându-și circulația spre Moscova.

Pe segmentul de cale ferată Bălțați-Căinari, la kilometrul 23, 24 25, ploile au afectat grav terasamentul, iar pe alocuri pietrișul a fost spălat pe o adâncime de circa 2 metri. Lucrările pe segmental Tighina-Chișinău au fost finisate, iar trenurile au fost repuse în circulație.

Un alt grup de specialiști lucrează în aceste momente pentru a remedia orice risc și a asigura în continuare securitatea circulației pe segmental Bălțați-Căinari, în raionul Anenii Noi, acolo unde condițiile meteorologice au fost extrem de dificile, mai multe gospodării au fost afectate, iar unele diguri au fost distruse de ape. Specialiștii CFM au desfășurat lucrări de reabilitare a porțiunilor pe parcursul întregii nopți, iar majoritatea curselor au fost reluate.