Președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Iurie Leancă, a avut o întrevedere oficială cu premierul român, Dacian Cioloș. Oficialii au discutat despre relația dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și rolul României în acest context.

De asemenea, oficialii au vorbit şi despre metodele de depășire a crizei în urma involuțiilor din țara noastră.

„Pe termen mediu trebuie să regândim puțin relația dintre Republica Moldova și România, pornind de la o axiomă: relația Moldovei cu Occidentul este una foarte importantă, dar rolul României în acest context este absolut diferit și special, nu doar din cauza că suntem un neam și vorbim o limbă, dar și pe motivul că frontiera estică a României este frontiera vestică a Republicii Moldova. Iar dacă ceva se întâmplă într-un context negativ în Moldova, atunci prima țară care va fi afectată va fi România”, a spus Iurie Leancă.

„Mi-am luat angajamentul să venim cu astfel de propuneri, cu câteva obiective foarte clar conturate, cu calendar, și să le propunem partidelor principale din România, în speranța că vom putea să ne conjugăm eforturile”, a mai menționat Leancă.