„Doamna Maia Sandu se simte uzurpată de câte ori PDM, domnul președinte Plahotniuc sau Guvernul se ocupă de câte o problemă a cetățenilor”. Astfel a comentat purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari, contestația depusă de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, împotriva ordonanței procurorului care a refuzat inițierea unei cauze penale pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru uzurparea puterii. Vitalie Gămurari a precizat că ”uzurparea doamnei Sandu devine mai evidentă în special când apare câte o reușită a Coaliției de guvernare”.

„PDM consideră că e dreptul legitim al oricui să facă ce demersuri juridice consideră necesare, chiar și astfel de acțiuni populiste, care au strict rolul de a le crea oamenilor senzația falsa că PAS are agendă politică. În realitate, acest partid și liderul său se ocupă doar de războaie politice, așa cum doamna Maia Sandu a învățat în școala politică a PLDM, din care provine”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PDM.

Amintim că procurorii au respins demersul Maiei Sandu, care a cerut intentarea unui dosar penal pe numele președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, pe care l-a acuzat de uzurparea puterii de stat. Este de menționat că Maia Sandu singură a declarat, după audieri de la Procuratură, că nu deține probe în susținerea acuzației sale, ci doar informații din spațiul public și articole de presă.