Culorile drapelului national, istoria şi tradiţiile îi unesc pe toţi moldovenii, oriunde s-ar afla aceştia. Este opinia liderului PDM, Vlad Plahotniuc, exprimată într-un mesaj special, transmis cu ocatia Zilei Drapelului Naţional, marcată astăzi.

“Aceeași istorie, aceleași tradiții, aceleași trei culori! Ne definesc și ne unesc pe noi toți cei care ne-am născut moldoveni, oriunde ne-am afla. La Mulți Ani de Ziua Drapelului!”, a scris Vlad Plahotniuc, într-o postare pe Facebook.

Cu ocazia Zilei Drapelului şi a Stemei de Stat, şi membrii Tineretului Democrat din Moldova au repartizat steguleţe tricolore. Acțiunea simbolică s-a desfășurat atât în Chișinău, cât și în aproape toate orașele din ţară. În total, tinerii democraţi au împărţit oamenilor câteva mii de tricolore.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău în data de 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului Parlament, fiind arborat în aceeași zi pe clădirea Legialativului.