Președintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc se află într-o vizită pe linie politică la Bruxelles. Într-o postare pe pagina sa de facebook acesta a făcut primele declarații în care a enunțat următoarele:

“Întâlniri consistente la Bruxelles, discuții utile, concluzii importante, decizii și mobilizare din partea partenerilor noștri politici europeni pentru a merge mai departe pe calea reformelor. Continuăm reformele la Guvern, continuăm reformele în politică”, sunt declarațiile făcute de Vlad Plahotniuc.

Potrivit unui comunicat de presă al PDM, șeful democraților are întâlniri cu mai mulți lideri politici europeni, cu care abordează subiecte ce țin de relația Moldovei cu Uniunea Europeană, strategia de dezvoltare a țării noastre, reformele care au loc pe linie guvernamentală și politică.

În cadrul întâlnirilor de astăzi cu liderii grupului Alianței Progresite a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Vlad Plahotniuc a dat asigurări că guvernarea de la Chișinău și-a asumat reforme importante, care deja dau rezultate. “Guvernul Moldovei are toată susținerea Partidului Democrat și a Coaliției majoritare în realizarea reformelor. Ne-am asumat cele mai dure reforme din 2009, iar faptul că schimbările spre bine deja dau roade a fost remarcat și de Fondul Monetar Internațional, și de Uniunea Europeană. Aceasta demonstrează că guvernarea își respectă angajamentele față de cetățeni și față de partenerii externi”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Despre modificarea sistemului electoral, vicepreședintele grupului APSD, Knut Fleckenstein, a recomandat ca Parlamentul de la Chișinău să continuie dezbaterile publice pe marginea proiectului de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. “Credem că ați reacționat calm și cu înțelegere la avizul Comisiei de la Veneția. Îndemnăm să începeți în curând noi consultări pe acest subiect”, a spus oficialul.