Ziua Victoriei şi Ziua Europei este sărbătorită printr-un concert grandios la Chişinău. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale a urcat președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a venit cu un mesaj către cetățenii Republicii Moldova. Acesta a făcut și o baie de mulțime între zecile de mii de oameni veniți la concert.

“Stimați prieteni, colegi, e sărbătoare mare aici, împreună cu echipa PDM am venit să vă salutăm, să vă urăm o sărbătoare frumoasă și să vă aducem acest cadou. Un concert la care vor participa și participă după cum ați văzut artiști renumiți din Moldova, din Europa și din Rusia”, a rostit Vlad Plahotniuc de pe scena PMAN.

El a menționat că se sărbătorește atât sărbătoarea Victoriei, cât şi Ziua Europei. El a salutat și artiștii invitați și le-a mulțumit că au acceptat să sărbătorească cu noi această zi.

“Această dublă sărbătoare, prin ea noi vrem să transmitem un mesaj foarte important tuturor cetățenilor a Republicii Moldova și anume: Că trebuie să ne învățăm să trăim într-o toleranță reciprocă, în respect și armonie. Trebuie ca popor să dăm dovadă de demnitate, de înțelepciune politică și socială. Și trebuie odată și pentru totdeauna să ieșim din dezbinarea geopolitică în care este ținută țara captivă atâția ani de zile.

Astăzi vin cu cuvinte de recunoștință și multumire pentru cei care au luptat, au luptat și au căzut în anii sângeroși de război, aducându-ne pacea și restabilind-o pentru sute și milioane de oameni aducând victoria care a clădit o Europă puternică, parte a căreia suntem și noi Republica Moldova.

Vreau să felicit pe toți cei care astăzi sărbătoresc 9 mai, căci indiferent de semnificația care o alegem  9 mai această zi, acest eveniment trebuie să fie unul care să ne facă uniți, puternici și determinați. Doar așa vom moderniza Europa “, a comunicat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.